Leertherapie

   
Welkom | Wie ik ben | Contact | Kind & Jeugd ||Gezinstherapie || Relatietherapie  

 

Supervisie/onderwijs | Leertherapie | De praktijk & Privacy| Tarieven
   

 

 

 

 

 

 

 

LEERTHERAPIE


Leertherapie Tijdens je leertherapie proces help ik je om stil te staan, te vertragen. Samen onderzoeken we waarom dingen gaan in je leven zoals ze gaan, waarom jij de keuzes maakt die je maakt. Begrijpen hoe je in elkaar zit, wat je gebruiksaanwijzing is en inzien waarom jij geworden bent zoals je bent. Wat heb je meegemaakt in je leven? Uit wat voor gezin kom je? Wat zijn je kwaliteiten, maar ook wat zijn je kwetsbaarheden? Vele vragen die je kunnen helpen om te kijken naar jezelf. Ik werk veel vanuit de hechtingsgerichte stroming (EFT, ABFT, EFFT), het intergenerationele, structurele en narratieve model. In de leertherapie vind ik drie waarden belangrijk, namelijk: veiligheid bieden, uitdaging geven / de grens opzoeken en het zelf de regie nemen over je eigen leerproces.
Het is aan mij als leertherapeut om jou een veilige haven te bieden waar je met al je twijfels, gedachten en emoties terecht kunt. Het is belangrijk dat jij je echt helemaal op je gemak voelt. Ik ervaar het als mijn verantwoordelijkheid om goed af te stemmen, een accepterende, empathische en nieuwsgierige houding te hebben zodat ik jou in een proces kan zetten.
Uitdaging zit in open aan jou teruggeven wat ik hoor, zie en voel. Is dat wat je zegt in overeenstemming met wat je non verbaal uitstraalt, speelt e
r op een ander niveau iets wat mee resoneert? Ik nodig je uit tot reflecteren op verschillende levels. Dat kan soms confronterend zijn of kwetsbaar voelen. Wat is mijn innerlijke dialoog en wat maakt dat ik bepaalde keuzes maak. Hoe zit ik in elkaar? De derde waarde is zelf de regie nemen. Ik ga je uitnodigen om zelf je doelen te bepalen en hierover te gaan reflecteren. Durf je naar pijnpunten toe te gaan? Wat is mijn verhaal, hoe is dat ontstaan en hoe kan ik anders naar dit verhaal kijken? Zelf gaan reflecteren over je geschiedenis en de impact daarvan op jouw vorming als mens en je vorming als systeemtherapeut. Waar liggen de verbanden tussen jouw knelpunten in je leven en de knelpunten in de behandelingen waar je mee vast loopt. Hoe leer je jezelf nog beter kennen en snappen zodat je beter begrijpt wat er geraakt wordt bij bepaalde systemen, bij bepaalde personen in je kamer. Welke keuzes maak jij in gesprekken waar je wel of niet op ingaat. Heeft dit met jouw gezin van herkomst, je levenslijn, de gebeurtenissen uit jouw leven te maken? Bij systemische leertherapie word je ook uitgenodigd om dierbaren mee te nemen. Zij zijn van harte welkom. Zij kennen jou en kunnen je verder helpen in het begrijpen van vastgelopen patronen. Het kan ook waardevol zijn om een keer naar hen uit te spreken wat je nog niet eerder hebt durven doen. De regie ligt bij jou, jij bepaalt wie. Het is waardevol om te voelen hoe het is om met je partner samen te komen. Om je ouders, broers / zussen of je eigen kinderen mee te nemen en te ervaren wat een gezinsgesprek met je doet. Hoe spannend dat kan zijn, maar ook hoe waardevol in jouw vorming tot systeemtherapeut.

info@lennyrodenburg.nl